Nieuws

LOADING ZOOM
23/06/2024

VOOR GENT met ‘Iedereen mee!’ naar Gentse kiezer

VOOR GENT stelde vandaag meer dan 600 actiepunten voor om Gent nog beter te maken. 'Iedereen mee' is de slogan. “We zijn er voor álle Gentenaars. We willen iedereen mee krijgen in het nieuwe toekomstverhaal voor onze stad.”


Gent is de voorbije 35 jaar ontegensprekelijk uitgegroeid tot een zeer levendige stad, met een bloeiende economie die zorgt voor jobs, met een sterk sociaal weefsel dat niemand achterlaat. Met vooruitstrevende en toekomstgerichte ideeën die onze stad voorop doen lopen. Dat zijn stevige fundamenten om verder op te bouwen. Toch maken veel Gentenaars zich zorgen: jonge gezinnen die geen betaalbare woning of kinderopvang meer vinden. Geëngageerde Gentenaars en ondernemers die op een muur van regels botsen. Mensen die om welke reden dan ook, ziekte of tegenslag, dreigen af te haken. Gentenaars die geconfronteerd worden met vooroordelen of discriminatie, die het gevoel hebben er niet bij te horen.

 

VOOR GENT biedt daar een antwoord op en is er voor àlle Gentenaars. ‘Iedereen mee!’ is dan ook de rode draad doorheen het programma van VOOR GENT. Dat bevat meer dan 600 ideeën die van Gent een nog betere stad zullen maken om in te wonen, werken en ondernemen.

 

Mathias De Clercq: “VOOR GENT is er voor àlle Gentenaars, niet voor sommige Gentenaars. We willen iedereen mee krijgen in ons nieuw toekomstverhaal voor onze stad. Een economisch welvarend Gent, met een warm sociaal beleid, een stad die voorop loopt en waar we goed samenwerken met elkaar.”

 

Astrid De Bruycker: “Gentenaars houden van hun stad, maar maken zich ook zorgen over de toekomst: kunnen mijn kinderen nog een betaalbare woning vinden in Gent? Hoe kan iedereen mee in deze uitdagende tijden? Met dit programma zet VOOR GENT de lijnen uit om van Gent de beste grootstad te maken om in te leven: de meest duurzame stad met de hoogste levenskwaliteit."

 

Lees ons programma hier


share:
ZOEK IN ONS PROGRAMMA

ZOEK ANNULEREN