Nieuws

LOADING ZOOM
08/09/2024

VOOR GENT lanceert plan voor elke wijk en deelgemeente

Alle Gentenaars krijgen vanaf 7 september een wijkfolder in de bus, waarin de specifieke actiepunten voor hun wijk worden voorgesteld.


 VOOR GENT zet volop in op de wijken en deelgemeenten in de stad. Zo willen we in de toekomst niet meer werken met wijkmobiliteitsplannen, maar met ‘wijkkwaliteitsplannen’ die over veel meer gaan dan enkel mobiliteit. Bewoners zullen naast andere inspraakmogelijkheden ook via gelote wijkpanels hun zeg kunnen doen, van bij het begin tot de eindbeslissing.

 

VOOR GENT wil in Gent ook de ‘wijkbarometer’ introduceren. Op basis van objectieve gegevens (zoals statistieken) én ervaringen en meningen van de bewoners kunnen we, op maat van de wijk, nieuwe doelstellingen en oplossingen voorstellen op het vlak van veiligheid, sociaal leven en leefbaarheid.

 

VOOR GENT kiest ook bewust voor dienstverlening en zorg dichtbij de Gentenaars. Wat je nodig hebt om goed te leven, moet je in je eigen wijk of deelgemeente kunnen vinden. Scholen en andere gebouwen in de wijk willen we nog veel meer delen met de Gentenaars, ook ’s avonds en in het weekend.

 

… en nu ook een plan per wijk

Daarnaast heeft VOOR GENT nu ook een plan klaar met zeer concrete actiepunten voor elke wijk en deelgemeente. Het gaat bijvoorbeeld om een nieuwe buurtsporthal, verkeersveiliger maken van verschillende straten en de versterking van het buurtleven. Zo kunnen Gentenaars zien welke prioriteiten VOOR GENT naar voor schuift voor hun eigen wijk.

 

Alle actiepunten zijn hier terug te vinden. De Gentenaars krijgen vanaf 7 september ook allemaal een wijkkrant in de bus met daarin de specifieke actiepunten voor hun wijk.

 

Lijsttrekker Mathias De Clercq: “VOOR GENT is er voor álle Gentenaars, van de Brugse Poort tot Zwijnaarde, van de Kanaaldorpen tot onze binnenstad. We willen de Gentenaars nog veel nauwer betrekken bij hun wijk of deelgemeente.”

Astrid De Bruycker: “Een veilige, propere wijk waar het goed leven en samenleven is, waar van alles te doen is voor jong en oud: die maken we samen.”


share:
ZOEK IN ONS PROGRAMMA

ZOEK ANNULEREN