Nieuws

LOADING ZOOM
15/10/2024

Merci Gentenaars!

14/10/2024 We hebben gewonnen!

VOOR GENT is na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober 2024 de grootste in onze stad! 32,5% van de Gentse kiezers kozen voor onze positieve samenwerking van liberalen, socialisten en onafhankelijke kandidaten.


Onze lijsttrekker Mathias De Clercq haalde de meeste voorkeurstemmen en blijft burgemeester. “De Gentenaars hebben een duidelijke keuze gemaakt: voor een ambitieus, vooruitstrevend en vooral sociaal Gent; voor een stad met een sterke economische ‘fond’ die niemand achterlaat. Iedereen mee!”

19 kandidaten van VOOR GENT zullen in de nieuwe gemeenteraad zetelen. Astrid De Bruycker, tweede op de lijst, is daar heel blij om. “Maar laten we niet vergeten: dat is het resultaat van een geweldige campagne die we allemaal samen hebben gevoerd. Al onze 53 kandidaten hebben een steentje bijgedragen. Dat is dé sleutel van ons succes. Samenwerking loont!”

Onze 19 verkozenen op een rijtje: Mathias en Astrid, Sofie Bracke, Freya Van den Bossche, Frederik Sioen, Christophe Peeters, Rudy Coddens, Joris Vandenbroucke, Stephanie D’Hose, Sven Taeldeman, Sami Souguir, Bruno Matthys, Veli Yüksel, Dilek Arici, Veerle Baert, Stefaan De Winter, Burak Nalli, Sabena Donkor en Patricia De Beule.

Mathias De Clercq leidt vanaf dinsdag 15 oktober de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe meerderheid. Het initiatiefrecht zit tot 28 oktober bij VOOR GENT; als er tegen dan geen akkoord is gaat het 14 dagen lang naar de tweede grootste lijst, Groen Gent.

In elk geval: op donderdagavond 5 december (19 uur) wordt de nieuwe gemeenteraad officieel geïnstalleerd in het Gentse stadhuis. Daarna worden ook de schepenen aangesteld.

Alle details over de Gentse verkiezingsuitslag vind je hier.


share:
ZOEK IN ONS PROGRAMMA

ZOEK ANNULEREN